Hlavní cena ze ekologickou výchovu putovala do Vsetína

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V Uherském Hradišti se udělovaly ceny za ekologickou výchovu a hlavní ocenění tentokrát putovalo do Vsetína. Serveru Zlin.cz to sdělil za občanské sdružení Líska Tomáš Kažmierski.

Významné ocenění pro osobnost ekologické výchovy ve Zlínském kraji obdržela učitelka Jaroslava Ševčíková ze Základní školy Sychrov. Mezi dalšími oceněnými byla například ředitelka střediska volného času, učitelé – školní koordinátoři environmentální výchovy ze základních škol Rokytnice ze Vsetína a Polešovice, pracovnice Parku Rochus nebo úředník Krajského úřadu Zlínského kraje, žáci i jeden podnikatelský subjekt. 

„Ceny si moc vážím, beru ji jako ocenění mého dlouholetého snažení při práci s dětmi a budování jejich pozitivního vztahu k přírodě a svému okolí,“ řekla po obdržení ocenění Jaroslava Ševčíková.

Cenu za celoživotní přínos získala Vlasta Ondrová, členka Českého svazu ochránců přírody Pantoflíček z Dolního Němčí a zakladatelka Centra ekologické výchovy při tamní základní škole.

Vyhlašování cen se uskutečnilo v rámci XIII. ročníku Krajské konference o environmentálním vzdělávání, výchově a osvětě. „Konference se stala již tradiční akcí. Letos se na ní setkalo celkem 120 osobností z řad učitelů, pracovníků, dobrovolníků a vedoucích neziskových organizací, ekoporaden, domů dětí a mládeže a úřadů. Mohou si zde vyměnit nejnovější informace z oblasti vzdělávání o životním prostředí a přírodě, načerpat novou inspiraci z projektů a nových trendů ve výuce,“ poznamenala Iva Koutná, ředitelka sdružení Líska a hlavní pořadatelka akce

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x