V Kloboukách se chystají rozsvítit vánoční strom

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách se v pátek chystají slavnostně rozsvítit vánoční strom. Jak server Zlin.cz informovala mluvčí města Lenka Zvonková, zároveň se uskuteční i mikulášská obchůzka Valašského mikulášského jarmeku.

Vánoční strom se rozzáří v 16. 30 hodin před radnicí.

„Předvečer Valašského mikulášského jarmeku bychom si už ani nedokázali představit jinak než ve spojení s prvním rozsvícením vánočního stromu města. Příležitosti využije také Mikuláš a zavítá mezi návštěvníky s nadílkou. K atmosféře přispěje cimbálová muzika Klobučánek, kulisa švédských ohňů i vůně vánočního punče,“ řekla za organizační výbor jarmeku Pavlína Kolínková.

Zářící vánoční strom nebude v pátečním jarmekovém programu jedinou událostí. Od 18 hodin jsou milovníci výtvarného uměni zváni na vernisáž výstavy akvarelů Františka Slováka do Galerie G a v 19.30 hodin bude následovat koncert v kostele Povýšení svatého Kříže. Pozvání přijal významný český jazzový hudebník, multiinstrumentalista a skladatel Jiří Stivín. Představí se ve svém sólovém recitálu Odrazy a doteky, při němž zazní ukázky renesanční hudby, barokní flétnové sonáty i vlastní skladby a improvizace.

Ani po koncertě ještě nemusejí návštěvníci odcházet domů, ale mohou zavítat do Vinných sklepů U Františka, kde bude k dobré pohodě hrát až do půlnoci cimbálová muzika Klobučan.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x