Místostarosta Kořenek obdaroval děti ve Vsetínské nemocnici

VSETÍN – Mikulášská nadílka ve Vsetínské nemocnici začala letos o několik dnů dříve. Malé pacienty potěšil místostarosta města Petr Kořenek, který jim přišel nadělit stolní hry, knížky, omalovánky a kreslící potřeby, řekla serveru Zlin.cz mluvčí nemocnice Lenka Plačková.

„Jsme rádi, že na nás pan místostarosta nezapomněl, i když má nyní daleko více pracovních povinností,“ připomněl primář dětského oddělení Marián Rubint fakt, že Kořenek je nově zvoleným poslancem za ČSSD.

Kořenek poděkoval zdravotnickému personálu za práci a zároveň se zajímal o to, co se za uplynulý rok na oddělení událo. „Se zájmem si prohlédl pokoje, na kterých díky sponzorské podpoře přibyly nové televizory, v doprovodu primáře rovněž nahlédl na výstavbu dvou pokojů s vlastním sociálním zařízením, které vznikají přestavbou dosud největšího pokoje na oddělení,“ uvedla Plačková.

„Získáváme dva nadstandardně vybavené pokoje, kde bude výrazně snadnější péče o pacienty s nejrůznějšími typy infekcí,“ podotkl Rubint.

Návštěvu si místostarosta pochvaloval. „Jsem rád, když vidím děti šťastné, usměvavé a veselé, ale bohužel nemoc si nevybírá a někdy zasáhne i je. A mnohdy je tak vážná, že nezbývá nic jiného než hospitalizace v nemocnici. Naše dárky mohou alespoň malinko děti rozptýlit a přivést na jiné myšlenky,“ sdělil Kořenek.

Děti mohou v nemocnici, pokud jim to zdravotní stav dovolí, trávit čas v moderní herně s dětským domkem, obchůdkem a celou řadou stavebnic. Mají také nové stoly a židle, kde si mohou kreslit a vzdělávat se.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x