Vánoční zoo prodlužuje otevírací dobu

ZLÍN - Zoo Zlín se od čtvrtka rozhodla prodloužit otevírací dobu, a to hlavně kvůli instalované vánoční světelné výzdobě. Server Zlin.cz o tom informovala vedoucí marketingu zoo Romana Bujáčková.

Výzdoba osvětluje prostory hlavního vstupu, zámek Lešná a také zámecký park. Návštěvníci mohou obdivovat hvězdy, komety, vánoční stromky, zvonky nebo rampouchy. Tradiční motivy opět doplňují i světelné siluety exotických zvířat jako jsou sloni, tapíři, nosorožci, rejnoci nebo žirafy. Nechybí ani skutečný vánoční stromek, ve který se proměnila impozantní jedle na nádvoří u zámku Lešná.

„Krása světelné výzdoby samozřejmě naplno vynikne až po setmění, proto jsme se rozhodli od čtvrtku prodloužit otvírací dobu zoo ve všední dny i během víkendů. Zoo tak bude otevřena od 8.30 do 18 hodin,“ uvedla Romana Bujáčková. Delší otvírací doba bude platit až do neděle 5. ledna.

Kouzelná adventní výzdoba však není jedinou akcí, kterou zoo připravuje pro toto sváteční období roku. Letošní Vánoce zoologická zahrada oficiálně přivítá v neděli 15. prosince. „V tento den společně rozsvítíme vánoční strom. Všichni návštěvníci také mohou od toho dne přinášet různé dárky a dobroty pro naše zvířata a položit jej právě pod vánoční strom,“ doplnila Bujáčková.

Slavnostního rozsvícení vánočního stromu se zúčastní i Josef Alois Náhlovský. V doprovodném programu nebudou chybět ani vánoční koledy, tradice a zvyky v podání folklorního souboru Děcka ze Skoronic. Speciální překvapení chystá zoo i pro dospělé návštěvníky. „Náš dárek nejen zahřeje, ale také provoní celé nádvoří u zámku Lešná,“ nastínila Bujáčková.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra i Nového roku. Pro vstup do zoo mohou návštěvníci využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 korun, pro děti 40 korun, studenti a senioři zaplatí 60 korun. Nižší vstupné platí do 28. února.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x