Inspektoři odhalili u prodejců masa několik problémů

ZLÍNSKÝ KRAJ - Hned na někoik problémů narazili veterinární inspektoři krajské veterinární správy u výobců masa ve Zlínském kraji. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí Státní veterinární správy ČR Josef Duben.

Při veterinárních kontrolách nabízeného masa a výrobků často bývají produkty zdravotně nezávadné, ale jejich značení neodpovídá. Jako například ve Slavičíně, kde u nabízeného hovězího masa bylo uvedeno poraženo a bouráno v ČR, ale z dokumentace inspektoři zjistili, že skot byl narozen a poražen v Itálii a maso bylo bouráno ve Francii. „Dále zde nedoložili původ tradičních klobás, cigára a tradičních párků a šunkové klobásy, což bylo důvodem k uložení pokuty,“ konstatoval Duben.

Ve Zlínském kraji nařídili inspektoři krajské veterinární správy ve výrobně v Brumově Bylnici zlikvidovat v asanačním podniku 108, 5 kilogramu vyrobené debrecínky a 26,5 kilo anglického boku kvůli nálezu Listerie monocytogenes. Výrobky se nedostaly do tržní sítě. „I tento výrobce musí počítat s pokutou a s pozastavením výroby do doby, než provede sanitaci výrobních prostor a obnovit výrobu může až po laboratorním průkazu zdravotní nezávadnosti potravin,“ dodal Duben.

Dále inspektoři zjistili, že příjemce z Kroměříže nenahlásil ve stanoveném termínu příchod zásilky 750 kilogramů sušené syrovátky z Německa. I v tomto případě bylo zahájeno správní řízení za účelem uložení pokuty.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x