Kroměřížské neziskovky mohou žádat o dotace

KROMĚŘÍŽ - Také v příštím roce budou moci neziskové organizace z Kroměříže získat na svou činnost peníze z městské pokladny. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Pavel Zrna.

Zastupitelé města vyhlásili dotační programy města pro příští rok, kopírují osvědčený systém z minulých let.

Systém určených pro neziskový sektor se skládá ze tří základních dotačních titulů, které pokrývají jak běžnou činnost neziskových organizací, tak umožní realizaci celé řady akcí. Další dva doplňující dotační tituly řeší problematiku dofinancování projektů podpořených z jiných zdrojů a zcela mimořádné a nepředvídatelné události.

„Dotace na jednotlivé akce rozdělujeme do kategorie příspěvků do deseti tisíc korun, určené zejména malým organizacím, a dotace nad deset tisíc korun. Mimořádné dotační tituly by měly neziskovým organizacím pomoci řešit události, které se nedaly v době podávání řádných žádosti předvídat,“ přiblížila dotační systém Jaroslava Krejčiříková z Kroměřížské rozvojové kanceláře, která přijímá veškeré žádosti žadatelů.

Dotace na dofinancování projektů jsou vstřícným krokem především těm žadatelům, kteří na své aktivity hledají i jiné než městské finanční zdroje. Konkrétní objem financí pro jednotlivé oblasti bude znám až po schválení městského rozpočtu na příští rok. „U dotací na akce do 10 tisíc korun jsme původně vyhlašovali tři výzvy, ale v posledních dvou letech byl počet výzev snížen na dvě. V příštím roce se na základě vlastních zkušeností i ohlasů veřejnosti vracíme opět k modelu tří výzev,“ dodala Krejčiříková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x