Postižené děti ze Zlína otevřou veřejnosti své dveře

ZLÍN - Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola ve Zlíně na Lazech chystá na čtvrtek 12. prosince Den otevřených dveří. Serveru Zlin.cz to řekla Jana Gavendová, ředitelka zařízení.

 

Tato instituce, jako jediná ve Zlínském kraji, nabízí ucelenou nabídku výchovy a vzdělávání pro děti a mládež s mentálním postižením Jejími součástmi jsou mateřská škola, základní škola, střední škola, dětský domov, internát, školní družina a školské poradenské zařízení. Od roku 2011 vzdělává také děti se zrakovým postižením.

Ve čtvrtek od 10 do 16 hodin se otevřou dveře pro veřejnost, kdy bude možnost prohlídky všech částí instituce i s průvodcem, dále se bude v 10.15 hodin konat ukázka canisterapie a v 11 hodin muzikoterapie.  V tutéž dobu bude možné zakoupit výrobky dětí a netradiční předměty na tradičním jarmarku.

V 16 hodin se poté sejdou sponzoři, podporovatelé a donátoři zařízení na vánočním podvečeru. „V pátek 13. prosince se sejdou bývalí zaměstnanci instituce a uskuteční se vánoční akademie pro rodiče žáků,“ doplnila Gavendová.

Zařízení na Lazech eviduje momentálně 79 žáků a 70 zaměstnanců.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x