Zimní spánek fotbalistů? Nuda ani náhodou

Zatímco v Německu, Anglii a řadě dalších zemí se svižně hrají nejvyšší soutěže, naši fotbalisté mají přeci jen pár týdnů volna. Zimní spánek ale příliš klidu neznamená.

V Uherském Hradišti si na samém konci podzimní sezóny zahráli fotbalisté hokej i tenis, právě začínají užívat zaslouženého volna, na začátku týdne se konalo zasedání představenstva klubu, jeho výstupy ještě nebyly známy.

Jinak mírná spokojenost. Osmé místo je slušné, herní projev různý. „Bodů mohlo být víc,“ říká lakonicky trenér Habanec. Ten teď strávil pár dnů s několika kolegy z trenérského postu Slovácka na pracovní stáži v londýnském klubu West Hame United.

Hráči mají volno, často důvod k rodinným záležitostem. „U mně je to zvlášť zajímavé, právě se stěhujeme, koupili jsme domek kousek od Brna, na vesnici, tak nás čeká spousta zařizování,“ hlásil v plném pracovním vytížení jeden z nejzkušenějších hráčů Jan Trousil.

Hráči dostali i na dobu volna sporttestery, určitě nebudou úplně zahálet ani ve vánoční a novoroční přestávce,“ říká mluvčí klubu František Uhříček.

Do přípravy naskočí fotbalisté prvního týmu postupně 2. a 3. ledna, kdy se zúčastní testů v Olomouci. V pondělí 6. ledna už zamíří na kondiční soustředění do Kravař, prvním soupeřem by měla být 11. ledna Kroměříž. Začátkem února čeká tým herní soustředění v Turecku se třemi dosud neurčenými soupeři. Generálku na Jablonec pak obstará druholigový tým Českých Budějovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x