Tyhle body docela bolely. Házenkáři Zlína zdolali Přerov 30:26

Tři neúnavní bubeníci s halasnými hudebními nástroji a trumpetami v ústech za to mohou svojí nemalou měrou. Tedy za to, že zlínští házenkáři nakonec udolali Sokol Přerov 30:26 a že si mohou vydechnout. Na kontě mají pět vítězství a deset porážek. Na nováčka nejvyšší soutěže slušná bilance.

To Přerov je až jedenáctý. Ale ve Zlíně to dlouho vypadalo, že si může připsat cenný úspěch a oplatit žlutomodrým porážku z vlastní haly. Už v první půli hosté snadno těžili z nezvyklého množství chyb domácího favorita a dlouho jasně vedli, v jednu chvíli už o čtyři branky, v poločase už ale jenom o dva góly.

Domácí pak ukrajovali náskok hostů, do vedení je poslal Žůrek ve 38. minutě, kdy Zlín vedl proměněnou sedmičkou 18:17. Za deset minut ale moravská přetahovaná měla zase lídra od Bečvy – 23:24.

V samém závěru jako by hostům odešla víra v sebe sama i ve vlastní síly, Zlín utekl na čtyři góly a i k radosti nezničitelných bubeníků a 300 stovek věrných diváků vyhrál 30:26.

Zlín dotáhl na deváté příčce bodově v tabulce momentálně osmé Zubří, odehráno je patnáct kol. Není vyloučeno, že ve druhé části soutěže si to ve spodní polovině tabulky rozdají Zlínští s těmi, které by tam nečekali. Zatím figurují až za šestou příčkou extraligy vedle Zubří i Karviná či pražská Dukla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x