V Rožnově ještě více zpřísní alkoholovou vyhlášku

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Přísnější alkoholová vyhláška začne od nového roku platit v Rožnově pod Radhoštěm. Server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Tomáš Gross.

Nově je například definována možnost postižení i zjevného umožnění konzumace alkoholu na veřejném prostranství nebo zdržování se na veřejném prostranství s otevřenou lahví nebo jinou nádobou s alkoholickým nápojem. Rozšířil se také seznam prostor, na které se vztahuje zákaz konzumace alkoholických nápojů.

Zastupitelé se rozhodli vyhlášku zpřísnit kvůli rostoucímu a nadměrnému užívání alkoholických nápojů na veřejných prostranstvích ve městě. Podnapilí lidé tu často narušovali veřejný pořádek. Za nedodržení vyhlášky musejí hříšníci počítat s domluvou, blokovou pokutou nebo pokutou ve správním řízení, a to podle závažnosti prohřešku. „Zpřísněním pravidel chceme omezit konzumaci alkoholu na veřejnosti,“ vysvětlil Gross.

Vyhláška počítá i s výjimkami, a to v rámci akcí pořádaných městem. Nově byla ze seznamu zakázaných míst vypuštěna lokalita starého hřbitova a naopak lidé nebudou moci popíjet alkohol veřejně v ulici 1. máje mezi domy 1059 a 1000.

Nová pravidla začnou platit od 1. ledna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x