V napajedelském zámku budou Vánoční trhy

NAPAJEDLA - Zámek Napajedla ožije v neděli Vánočními trhy, které doplní adventní program. Serveru Zlin.cz to řekla manažerka zámku Petra Psotková.

Zámek Napajedla je po celý prosinec oděn do vánočního hávu a návštěvníci jej mohou navštívit každou adventní neděli v době od 10 do 17 hodin. „V rámci adventních nedělí se budou na zámku konat prohlídky historických částí s výkladem. V rámci prohlídky zámku návštěvníci uvidí nejenom krásné historické sály zámku, ale také rozličné vánoční dekorace a jedinečné aranže v zámeckých prostorách. Mohou se inspirovat letošními trendy pro výzdobu domu či vánoční tabule,“ upřesnila Psotková.

Adventní program kromě toho 15. prosince doplní Vánoční trhy s představením rozličných rukodělných řemesel či drobných dárků pro radost. Na své si přijdou také děti, na které čeká andílkova dětská dílnička. Děti si budou moci nazdobit perníky a vyrobit drobné vánoční ozdoby. Vánoční trhy se konají uvnitř zámku.

Zámek Napajedla pochází z poloviny 18. století. Jde o šlechtické sídlo ve stylu pozdněfrancouzského baroka. Autorem je brněnský architekt Františk Antonín Grimm, který projektoval i zámky v Bystřici pod Hostýnem a Vizovicích. Oproti nim je napajedelský zámek mohutnější a má velkoryseji řešené vnitřní prostory. Na třech podlažích bylo vedle zázemí přes 50 obytných místností. Stavbu obklopuje desetihektarový park v anglickém stylu se vzácnými dřevinami a romantickým rybníčkem s lekníny. Zámek byl po celá desetiletí nevyužíván a chátral. Od roku 2009 ho majitelé rekonstruují a pravidelně otevírají veřejnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x