Ve školce vznikne přírodní zahrada

UHERSKÝ BROD - Uherskobrodští zastupitelé schválili záměr vybudovat v Mateřské škole Obchodní zahradu v přírodním stylu. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí uherskobrodské radnice Elen Sladká.

Podle ředitelky mateřské školy Renaty Nesázalové je cílem projektu vybudovat zahradu, která svým prostředím dětem maximálně přiblíží prvky reálné přírody, prohloubí v nich ekologické myšlení, spoluzodpovědnost člověka za stav životního prostředí a podpoří trvale udržitelný rozvoj.

Zahrada by měla dětem umožnit aktivní pohyb po celém areálu. „Požádali jsme o spolupráci občanské sdružení Líska,“ doplnila Renata Nesázalová.

V přírodní zahradě budou místěny například přírodní učebna, lavičky kolem stromů, jezírko, vodní mlýnek, záhony, hrací tunel z keřů, pícka, ohniště – atrium, jedlý koutek (rybíz, angrešt, maliny), rozhledna, bylinková spirála, vyvýšený záhon, mlhoviště, motýlí zákoutí, pítko pro ptáky, budky, hmyzí hotel nebo dřevěná zvukohra.

Celkové náklady na rekonstrukci zahrady by neměly překročit částku 2,5 milionu korun. Z této částky by měl zřizovatel pokrýt asi 10 procent nákladů, což je 250 tisíc korun. Zahrada by měla být hotová v letech 2014 – 2015.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x