Tak tohle bylo pro silné nervy. Volejbalisté Zlína vyhráli v Praze 3:2

V předposledním vystoupení v tomto kalendářním roce si volejbalisté zlínské Fatry připsali dva body na hřišti ČZU Praha, prokázali v rozhodujících chvílích mimořádně dramatického utkání především pevné nervy. Vyhráli 3:2.

Úvod si Zlínští nemohli představit líp. Od začátku dominovali úplně ve všem a domácí doslova spláchli, když první set vyhráli za 18 minut 25:10.

Jenže v podobném duchu zápas rozhodně nepokračoval, domácí se výrazně zlepšili, Zlín byl naráz špatný na příjmu i servisu a výsledkem byly dva vítězné sety domácích. 

Ti byli ve čtvrtém dějství blizoučko výhře, vedli už 23:21 a trenér Macek musel při time outu nebývale zvýšit hlas. Což se vyplatilo, hosté přežili tři mečboly Pražanů a vyhráli čtvrtý set po nervydrásající koncovce 30:28.

V tie breaku pak byli lepší, udržovali si náskok a nakonec si vezou dva cenné body, které je znovu vynesly s dvoubodovým náskokem do čela soutěže.

Rok 2013 zakončí ve čtvrtek 19. prosince domácím duelem  ve Sportovní hale Euronics s dosud bezbodovým sousedem ze Starého Města, který je na posledním místě tabulky extraligy. První smeče budou k vidění od 18.00.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x