SJÍZDNOST SILNIC: Na Kroměřížsku hrozí lokální namrzání cest

ZLÍNSKÝ KRAJ - Silnice ve Zlínském kraji jsou ve čtvrtek po ránu většinou sjízdné bez větších problémů, silničáři ale upozorňují, že na Kroměřížsku se mohou objevit sněhové přeháňky a cesty tu mohou lokálně namrzat.

Na Vsetínsku jsou komunikace holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. Ve vyšších polohách a lesních úsecích se ale objevují zbytky zledovatělého sněhu kryté posypem, takže řidiči by tu měli raději sundat nohu z plynu.

Komplikace mohou během dne nastat na Kroměřížsku. Vozovky jsou tu zatím holé, suché nebo vlhké a sjízdné bez potíží. Lokálně se ovšem mohou objevit sněhové přeháňky a na silnicích se může objevit námraza.

Lokální námraza se může vyskytnout i na některých cestách na Uherskohradišťsku, jinak jsou zatím v regionu komunikace vymrzlé a sjízdné bez omezení.

Na Zlínsku jsou silnice suché a sjízdné bez omezení.

Nejmrazivěji je na Vsetínsku, kde je polojasná obloha a teploměr ukazuje od minus sedmi do minus jednoho stupně Celsia. Na Slovácku je zataženo s teplotami od minus pěti do minus dvou stupňů Celsia a na Uherskobrodsku se objevuje místy mlha. Zlínsko hlásí zataženo a teploty se tu drží mezi minus čtyřmi až minus jedním stupněm Celsia. Na Kroměřížsku je rovněž zataženo a rtuť teploměru tu klesla na minus tři až minus jeden stupeň Celsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x