Razula přivítá lyžaře i běžkaře

VELKÉ KARLOVICE - Velké Karlovice o nadcházejícím víkendu opět nabídnou velmi dobré podmínky všem, kteří dají přednost lyžování či výletům na běžkách před předvánočním shonem. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková.

Ve Ski areálu Razula bude v provozu sjezdovka Horal. „Podmínky jsou velmi dobré, máme zhruba 20 centimetrů přírodního sněhu a k tomu 20 centimetrů technického. V sobotu i neděli se bude na sjezdovce Horal lyžovat od devíti do16 hodin,“ informoval Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula. Hlavní sjezdovku Razula plánujeme areál otevřít na Štědrý den. „Kdo si bude chtít zkrátit čekání na Ježíška, může si v ten den na Razule i Horalu zalyžovat od devíti do 13 hodin,“ dodal Lubomír Sušila.

Na své si nyní přijdou i běžkaři. „V údolí jsou velmi pěkné podmínky pro běžecké lyžování s 15 až 20 centimetry promrzlého a ulehlého sněhu. Aktuálně je upraveno přibližně 15 kilometrů stop od ski areálu Machůzky až po hotel Horal a také na dostihové dráze v centru obce,“ doplnil starosta Velkých Karlovic Miroslav Koňařík.

Lyžaři mohou zajít také na výstavu v Karlovském muzeu Tajemství v názvech ukrytá. Představuje příběhy, které vyprávějí názvy chalup, kopců, potoků a údolí v obcích Velké Karlovice, Karolinka a Nový Hrozenkov. V blízké Zvonici Soláň je pak k vidění výstava betlémů. Spa hotel Lanterna zve také v neděli od 17.45 hodin na posezení s živou muzikou – kapelou Dareband a pěveckým sborem Karlovjanky. Vstup je zdarma.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x