Na střeše zlínského parkoviště se opět pojedou závody RC modelů

ZLÍN - Atraktivní zážitek pro všechny milovníky závodění a RC modelů připravili na čtvrtek Racing Club Zlín společně se Zlatým jablkem. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí Zlatého jablka Kateřina Martykánová.

Stejně jako v předchozích třech letech se závod RC modelů aut Ice Apple Rally 2013 uskuteční v posledním patře parkovacího domu Zlatého jablka.

Závod RC modelů odstartuje na druhý svátek vánoční ve 14.30 hodin. „I když se po parkovišti budou prohánět pouze zmenšené modely aut v poměru 1:10 poháněné elektromotorem, čeká na všechny příznivce motoristické sportu napínavá podívaná,“ řekl zástupce Racing Clubu Zlín Lubomír Bezděk.

Na startovní dráze by se mělo utkat až na dvě desítky závodníků, kteří zde předvedou své dovednosti na složité trati s různorodým povrchem. Mezi jezdci se pravidelně objevují i vítězové předních tuzemských šampionátů a závodníci z první desítky nejlepších jezdců v ČR.

K vidění budou modely, které závodí na tratích domácích i světových rally (Subaru Impreza WRC, Citroen Xsara WRC, Škoda Fabia S2000, Peugeot 207 S2000, Fiat Grande Punto S2000, Suzuki Swift S1600 a další.)

Vstup na závodní trať je na vlastní nebezpečí a děti do 15 let se mohou zúčastnit pouze pod dohledem rodičů. Vyhlášení výsledků bude v přibližně 17 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x