V Kloboukách se uskuteční poslední Adventní trhy

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Ve Valašských Kloboukách se v neděli uskuteční poslední Kloboucké adventní trhy. Serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Zvonková.

Vedle nabídky rukodělného zboží a ukázek řemesel chystají trhy také příjemný program, který prostřednictvím lákavých vůní a chutí všechny naladí na nadcházející vánoční svátky. Hlavním tématem a vrcholem seriálu adventních trhů totiž bude soutěž o nejlepší vánoční cukroví. Role poroty připadne samotným návštěvníkům, kteří budou ochutnávat a hodnotit desítky druhů cukroví od hospodyněk z celého regionu. Trhy začnou v neděli v devět hodin ve Valašskoklobouckém podnikatelském centru, přehlídka sladkého pečiva pak v sále od 14 hodin.

„Návštěvníci budou moci ohodnotit cukroví a odnést si i nové recepty,“ konstatoval Jaroslav Baloušek, ředitel Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky. Trhy jsou podle něj příležitostí k zastavení ve všedním shonu, k prožití příjemných chvil s blízkými a k načerpání vánoční nálady.

Už od rána bude na trhu na nádvoří centra vyhrávat cimbálová muzika Klobučánek. K zakoupení budou řezbované výrobky, keramika, valašské papuče, vizovické pečivo, hračky, vánoční baňky a mnohé další. V sále návštěvníky potěší výstava betlémů a také historických fotek města.

Šňůra Klobouckých adventních trhů se završí v 16 hodin, kdy se rozsvítí poslední svíce na velkém adventním věnci. Slavnostní okamžik opět doprovodí zpěvem děti ze scholy Ovečky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x