Kraj opět vyhlásí projekt inovačních voucherů

ZLÍN - Už potřetí bude v lednu vyhlášen projekt inovačních voucherů ve Zlínském kraji. Jak serveru Zlin.cz řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková, je to důkaz, že spolupráce s vysokými školami a podniky v oblasti výzkumu a vývoje funguje.

„Jsme rádi, že se nám každý rok hlásí nové podniky, které chtějí svůj inovační proces řešit s některou z moravských univerzit. Propojování komerčního a akademického sektoru je jedním ze směrů, který máme zájem podporovat a o němž si myslíme, že je výhodný pro obě strany,“ prohlásil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.

Firmy působící ve Zlínském kraji mohou tedy i příští rok žádat o podporu pro své inovativní procesy formou spolupráce s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně, Vysokým učením technickým v Brně, Technickou univerzitou Ostrava, Mendelovou univerzitou v Brně, Masarykovou univerzitou v Brně nebo Univerzitou Palackého v Olomouci.

„Vlastní podmínky pro získání inovačního voucheru jsou podobné jako v předešlých dvou letech,“ poznamenal Mišák. Maximální hodnota zakázky může být 200 tisíc korun a podnik může získat inovační voucher v hodnotě 60 tisíc až 149 999 korun.

Přesné podmínky pro získání inovačního voucheru získají potenciální žadatelé 6. ledna na internetové stránce projektu www.objevtesmer.cz nebo se mohou dostavit na speciální seminář, který pbude v budově Podnikatelského inovačního centra 8. ledna v dopoledních hodinách.

Žádosti bude možné zasílat od 20. do 31. ledna.

Inovační vouchery jsou financovány z Regionálního operačního programu Střední Morava a rozpočtu Zlínského kraje. Mezi podnikateli ve Zlínském kraji o ně byl v předchozích letech zaznamenán výrazný zájem. Celkem ve Zlínském kraji zažádalo o inovační voucher 149 firem. Bylo schváleno poskytnutí voucheru 78 firmám v objemu asi 10,6 milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x