Informační sms upozorní obyvatele Otrokovic na možné komplikace

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla zavést nový systém informačních sms zpráv, který místní obyvatele bude upozorňovat na možné komplikace. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Vaculová.

Prostřednictvím sms zpráv budou lidé dostávat informace zejména o omezeních, která výkonem svých činností způsobí samo město Otrokovice. Veškerá další oznámení budou zasílána v případě, že je město obdrží od subjektu, na jehož straně překážka vznikla. Tématy pro rozeslání informační sms by tak mohly být dopravní omezení, uzavírky z důvodů oprav, výpadky elektřiny, vody, tepla a další. „Odběr zpráv bude možný od ledna,“ konstatovala Vaculová.

Při zavádění systému informačních sms bude využita databáze krizových sms. „Služba krizových sms a informačních sms zůstává oddělena, uživatel si tak může vybrat, zda chce dostávat všechny zprávy, nebo jen některé z nich. Krizové sms budou i nadále odesílány pouze při vzniku nepředvídané, mimořádné či krizové situace, v jejímž důsledku může dojít k ohrožení zdraví, životů a majetku,“ vysvětlila Vaculová

Zájemci se mohou registrovat nejen prostřednictvím mobilu, ale i e-mailu. „Odeslaná registrační sms je zpoplatněna dle tarifu operátora. Další využívání služby je zcela zdarma, veškeré náklady za budoucí doručené sms zprávy hradí město Otrokovice,“ dodala Vaculová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x