VIDEO a FOTOGALERIE: Demolice coby nebývalá podívaná

Pokračující demolice budov ve východní části zlínského kdysi obuvnického areálu se pomalu stává diváckým hitem. Lidé se tu zastavují s fotoaparáty i kamerami. Těžké stroje mají práci každý den, jak připomněl jeden z pamětníků, tak nějak to vypadalo koncem druhé světové války po náletech amerických letounů.

Demoliční práce budou pokračovat i na samém konci roku, na místě chátrajících objektů ze 30. let minulého století vyroste nové obchodní centrum, zatím má pracovní název Fabrika. Názory lidí se samozřejmě různí, každopádně je revitalizace areálu znát, zahrnuje už například budovy číslo 11, kde je velké parkoviště, 12, kde mimo jiné sídlí krajská policie, samozřejmě zlínský mrakodrap, budovu 21 coby sídlo krajského a Finančního úřadu. Novou tvář mají budovy 23, nová pošta sídlí v budově 32, Baťův institut v budovách 14 a 15. Novou tvář má i budova 31 s nemocnicí Atlas a další.

To jen pro připomenutí, co se v areálu děje v posledních letech. Prohlédněte si současný stav demoličních prací na našem videu i ve fotogalerii.

Video

Fotogalerie

run_function(‚hash‘,’po-modules-photogallery‘,’16424′,’global $wc;$wc=array();$pom=stripslashes(‚885‘); $wc[‚id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$pom=stripslashes(‚16424‘); $wc[‚unique_id‘]=(($GLOBALS[‚interpret‘]->is_serialized($pom))? unserialize($pom):$pom);$wc[‚function_id‘]=’po-modules-photogallery‘;‘,’a:0:{}‘); ?>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x