Kraj podpořil valašskokloboucké hasiče částkou přes sto tisíc korun

VALAŠSKÉ KLOBOUKY - Město Valašské Klobouky získalo od Zlínského kraje dvě účelové dotace v celkové výši 108 tisíc korun. Peníze jsou určeny na výdaje spojené s činností jednotek sborů dobrovolných hasičů a na výdaje za uskutečněné zásahy jednotek na výzvu krajského operačního a informačního střediska krajských hasiřů a také na věcné vybavení jednotek, server Zlin.cz o tom za valašskoklobouckou radnici informovala Sandra Novotná Kollerová

Dotaci město získalo pro rok 2013 na základě návrhu Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje. Částka byla použita na zakoupení nezbytné zásahové výstroje, a to především na ochranné třívrstvé obleky, zásahové rukavice a lezecké doplňky pro jednotku Valašské Klobouky.

„Jednotka Mirošov získala novou čerpací techniku a další věcné vybavení, čímž byla provedena obměna opotřebovaného hadicového systému,“ doplnila Kollerová.

K zásahové činnosti byly jednotky v letošním roce povolány operačním střediskem Hasičského záchranného sboru ve Zlíně téměř ve dvaceti případech. „Nejčastěji se jednalo o požáry, ale nelze také opomenout stále častější pátrání po nezvěstných osobách a technické zásahy při odstraňování následků živelních pohrom,“ řekl Radomír Slovák z oddělení krizového řízení. Kromě těchto výjezdů k požárům a dalším mimořádným událostem procházeli hasiči náročnou odbornou přípravou, která byla úspěšně prověřena třemi taktickými cvičeními.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x