Festival Culturea přiblíží tentokrát Anglii a Indii

ZLÍN - Přípravy multikulturního festivalu Culturea jsou v plném proudu a pořádající studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně lidem tentokrát představí Anglii a Indii. Serveru Zlin.cz to sdělil mluvčí festivalu Lukáš Měchura.

Studenti pořádají festival už druhým rokem a vždy se snaží lidem představuje dva státy. Jeden z nich je českému člověku bližší, ten další naopak voní exotikou. Druhý ročník festivalu se tentokrát uskuteční 8. a 9. dubna ve Zlíně.

„Návštěvníci se díky festivalu Culturea mohou do Velké Británie a Indie podívat, aniž by opustili Zlín. Druhý ročník nabídne zajímavé workshopy, neobvyklou sportovní aktivitu nebo třeba pohodové čajové dýchánky. Zkrátka nepřijdou ani fanoušci nezávislé rockové scény a možná přijde i slon,“ prozradil Měchura.

Minulý ročník představil studenti v rámci festivalu Itálii a Japonsko. Součástí Italského dne byly na zlínském náměstí i živé šachy. Kuchař Riccardo Lucque pak účastníkům festivalu přiblížil italskou kuchyni a velkému zájmu se těšilo také divadelní představení. Japonský den se nesl v  duchu sushi, origami a japonské kaligrafie.

Culturea je jedním z projektů Komunikační agentury, což je jedinečný vzdělávací program, který studentům fakulty multimediálních komunikací umožňuje propojit teorii s praxí. Veškeré aktivity v rámci projektu vykonávají studenti svépomocí. Od počátečního návrhu přes získávání finančních prostředků a propagaci až po samotnou realizaci. Mezi další projekty Komunikační agentury patří například Busfest, Cena Salvator nebo Miss Academia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x