Roman Macek: směr Itálie. Hned po Novém roce

Na Nový rok pěkně sbalit věci a po pár dnech strávených doma ve Zlíně směr Itálie, konkrétně Turín a ještě konkrétněji věhlasný Juventus. Kdo tohle může říct, přesněji řečeno prožít. Mladý zlínský fotbalový talent, teprve šestnáctiletý Roman Macek určitě. V juniorském týmu "staré dámy" načne druhý půlrok. Ten první se mu vydařil.

Romane, jaké byly doma Vánoce, těch pár dnů volna?

Vánoce vynikající, doma s rodiči a sestrou, tak, jak to má být. Vyšel mi i čas potkat se s kamarády a taky složit nějaké zkoušky na zlínském gymnáziu, kde jsem ve druhém ročníku.

Co fotbal, jak moc ti chyběl?

Ještě že jsem mohl s tátou na povánoční fotbálek zlínských volejbalistů, zahráli jsme si v hale do sytosti, člověk nesmí vypadnout z rytmu. (Pozn. redakce: Roman vstřelil šest ze sedmi gólů vítězného týmu)

Když se ohlédneš za prvním půlrokem v Itálii, jaký máš pocit s mírným odstupem času?

Opravdu dobrý, v juniorce Juventusu se mi docela dařilo, třeba v posledním zápase pod dohledem táty jsem vstřelil dva góly, vedeme tabulku a hned po Novém roce zase začínáme, pár tréninků a jdeme na to.

Odlétáš 2. ledna, ale tentokrát tě uvidíme dřív než za půl roku…

Určitě, v březnu hrajeme ve Zlíně a v Uherském Hradišti kvalifikaci na mistrovství Evropy sedmnáctek. Los je moc těžký, máme Itálii, Anglii a Albánii, ale o postup se porveme, vidím to pozitivně.

Co tak přání do nového roku. V italštíně?

Jsme v Česku a tak raději zůstanu u češtiny. Všem lidem hodně zdraví a plno štěstí.

Tobě také, Romane.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x