První sobota roku ve Zlíně: házená a zase házená

Tak dokonalé menu hned po Novém roce si mohli příznivci házené ve Zlíně přát v nejrůžovějších vánočních snech. Zatímco o svátcích museli držet sportovní půst, první lednová sobota je pro ně opravdovým potěšením.

Už od rána se rozeběhl velmi tradiční Turnaj generací. Pokaždé hrají čtyři týmy mužů, od pamětníků až po současnou mladou generaci. Setkání s vůní vzpomínek i novoročního přípitku se koná po sedmadvacáté, hlavní organizátor David Divoka sliboval účast spousty nestárnoucích hvězd včetně v zahraničí žijících legend. 

Na plochu zlínské haly se po poledni chystají i ženy, jimž také čas neubral nic na umění s nevelkým míčem na brankvištích.

Ovšem pravý vrchol novoročního házenkářského hodování je poněkud jiný. Od 16 hodin je na programu pořádná extraligová bitva žen mezi Zlínem a Veselím nad Moravou. Taháků je spousta, hraje se důležitě o účast v play off, týmy dělí jen dva body. Pro zajímavost. Zlínská hrající trenérka, brankářka Lenka Černá se narodila v roce 1966, jedna z jejich dnešních potenciálních ostřelovaček, veselská spojka Jana Šustková o „něco“ později, v roce 1998!!! je tedy o 32 let mladší.

V parádním dramatickém utkání vyhrál Zlín 23:20.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x