Výstavy v kraji přiblíží život za komunismu, habsburské peníze, betlémy i mýdla z celého světa

ZLÍNSKÝ KRAJ - Po celém Zlínském kraji se v těchto dnech konají zajímavé výstavy, některé připomenou návštěvníkům život v době komunismu, jiné odhalí kolekci světových mýdel. Serveru Zlin.cz to oznámil Zdeněk Urbanovský z Centrály cestovního ruchu Východní Moravy.

Jednu z neobvyklých výstav nabízí Muzeum regionu Valašsko ve Vsetíně. Jmenuje se Husákovo aneb Život za normalizace a k vidění je do 9. února. Expozice ukazuje běžný život v Československu během 70. a 80. let a vliv komunistické diktatury na něj. Mimo repliky normalizačního bytu mohou lidé vidět dobovou propagandu, umění, televizní pořady a mnoho dalšího.

Muzeum ve Vsetíně nabízí i další zajímavou výstavu, tentokrát věnovanou 60 letům výroby rozbušek v tomto městě. K vidění je každý den kromě pondělí od devíti do 17 hodin, a to do 30. dubna.

Muzeum J. A. Komenského v Uherském Brodě zve zase na výstavu Peníze habsburských panovníků. „Jak už název napovídá, mapuje jednotlivé ražby z Čech, Moravy a Slezska od císaře Ferdinanda I. až po císaře Karla I. Výstavu lze navštívit do čtvrtka 16. ledna,“ upřesnil Urbanovský.

V Uherském Ostrohu je do neděle 12. ledna k vidění výstava Půjdem spolu do Betléma. V zámecké galerii si je možné prohlédnout betlémy a dřevořezby z celého regionu. Otevřeno je v úterý a čtvrtek od 15 do 17 hodin, v sobotu a v neděli od 14 do 17 hodin.

Do Vizovic na Zlínsku je pro změnu možné v těchto dnech zajet na Výstavu mýdel z celého světa, která je instalovaná v prostorách Informačního centra Domu kultury. „Mýdla mohou návštěvníci obdivovat do úterý 28. ledna. Otevírací doba je od pondělí do pátku od osmi do 12 hodin a od 12.30 do 16.30 hodin,“ uzavřel Urbanovský.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x