VIDEO: Jaroslav Jugas: zlínská stopa na Rally Monte Carlo

Sezóna rally může začít naostro. Doslova za dveřmi je první podnik seriálu mistrovství světa, v pořadí už 82. ročník Ralye Monte Carlo. Závod neuvěřitelné tradice, plný lesku, ale i pořádných nástrah.

A náš kraj potažmo Zlín není bez zastoupení. Společně s Martinem Radou tvoří posádku Alfy Romeo 147 2.0 TS v barvách Agrotec racing teamu Zlíňan Jaroslav Jugas. Na trať slovutného závodu vyrážejí už popáté. Jugas má ale ještě o start více. Ten letošní nazvali Novou výzvou.

Jardo, proč Nová výzva??? Jedete mezi sídly boháčů z celého světa společně přeci jen už popáté, nechyběli jste třeba loni…

To je pravda, ale taky je celá řada věcí nových. Nový je náš vůz, jede se na nových erzetách, v novém konceptu WRC a taky v nové třídě RC 4. Pak je jasné, že je to nejen nová, ale pro nás i velká výzva.

Jak bude letošní soutěž vlastně vypadat?

Centrem úvodní části bude město Monaco, tady se konaly přejímky, dnes (v pondělí) i slavnostní start před věhlasným Casinem. V úterý 14. se přesouváme do Gapa, ve středu se tam jede shakedown a ve čtvrtek se v okolí už první soutěžní testy. V pátek je pak nejdelší etapa s přesunem do Monaca.

Čímž ovšem soutěž zařazená po určitých peripetiích znovu do seriálu mistrovství světa nekončí, ale vrcholí.

Přesně tak, v sobotu se auta povalí na zkouškách na jihu Francie, pak v horách nad Monte Carlem a čeká nás i průjezd přes slavné Col de Turini. Jede se průsmykem a zajímavé je, že tu v roce 2005 vyhrál Roman Kresta.

Tradiční vyhlášení vítězů se koná v neděli 19.ledna v 11.00 před Knížecím palácem nad Monte Carlem.

Jugas s Radou se ocitnou ve společnosti takových jmen jako je Ogier, Latvala či Hirvonen.

Prostřednictvím naší kamery se můžete podívat na trať rally Rally Monte Carlo 2007

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x