Zlínští volejbalisté jedou do Příbrami. Rádi by naplno bodovali

Žádné alibi si nedělá před sobotním utkáním volejbalové extraligy trenér momentálně třetího týmu tabulky Roman Macek. "Do Příbrami jedeme napravovat poslední bodové výpadky z těžkých duelů s Ostravou a Libercem. Chceme vyhrát, nejlépe za plné tři body," říká zkušený zlínský trenér. To by znamenalo vyhrát ve středních Čechách 3:0 nebo 3:1.

V týdnu se týmem „procházela“ viróza, kádr by ale měl být pokud se nestane nic nečekaného pohromadě. Soupeř rozhodně není k podcenění. „Příbram je zatím sedmá, uhrála ale 120 bodů, kvalitu zvláště ve své hale má značnou, přeci jen ale nedosahuje rozměru předešlých dvou soupeřů, musíme makat, jedním soustředěným kolektivním výkonem můžeme v Příbrami myslet na úspěch,“ říká naprosto logicky Macek.

V extralize se teď „láme chleba“, za povinnost lze za týden považovat výhru v dalším duelu, kdy Zlín hostí letos poměrně kulhající Ústí nad Labem.

O tom, že jde o dva důležité zápasy, ví velmi dobře i mladý reprezentant Adam Bartoš, který se v závěru roku potýkal s onemocněním. „Rádi bychom se chytili, zlepšit musíme všechny herní činnosti, začíná to od podání, které se nám poslední dobou nevedlo,“ tvrdí reprezentační smečař hledající a snad právě nalézající poněkud „zatuhlou“ formu z konce loňského kalendářního roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x