SJÍZDNOST SILNIC: Dopravu v kraji komplikuje sníh

ZLÍNSKÝ KRAJ - Silnice ve Zlínském kraji jsou v pátek většinou sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů zhoršuje dohlednost sněžení.

Na Vsetínsku jsou jedničkové silnice holé, mokré a sjízdné bez omezení. Na cestách nižší třídy je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrní. S komplikacemi musejí řidiči počítat také v kopci Sirákov, kde sněží a vyskytuje se námraza.

Na Zlínsku jsou komunikace I. třídy holé, vymrzlé a sjízdné bez potíží. Objevují se ale sněhové přeháňky, které zhoršují dohlednost. Na vozovkách nižší třídy leží vrstva nového sněhu do jednoho centimetru, silničáři provádějí údržbu a řidiči musejí být obezřetní. Navíc stále sněží. Silničáři varují ještě před kopcem na Petrůvku, kde se vyskytuje námraza.

Na Kroměřížsku jsou komunikace holé, vlhké a sjízdné se zvýšenou opatrností. Kvůli sněžení je zhoršena dohlednost.

Na Slovácku je většina silnic holá, suchá a sjízdná bez omezení. Pozor ale na Buchlovské hory, kde je povrch cest mokrý po chemickém ošetření a objevují se tu sněhové přeháňky.

Na Valašsku a Uherskohradišťsku je oblačno, na Vsetínsku je minus sedm až minus pět stupňů Celsia, na Slovácku se pak teploty pohybují od minus šesti do minus tří stupňů Celsia. Na Zlínsku a Kroměřížsku je zataženo se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Na Zlínsku se teploty drží mezi sedmi až třemi stupni pod nulou, na Kroměřížsku pak teploměr ukazuje od minus pěti do minus čtyř stupňů Celsia.

AKTUÁLNÍ SJÍZDNOST SILNIC sledujte prostřednictvím našich webkamer z Luhačovic, Vizovic, Holešova, Zlína a Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x