Na ekologické aktivity dá kraj téměř půl milionu korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Téměř půl milionu korun rozdělí Zlínský kraj mezi žadatele o podporu ekologických aktivit. Serveru Zlin.cz to oznámila mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Podpora je určena zejména na environmentální vzdělávání, výchovu a osvětu pracovníků center ekologické výchovy, ekologických poraden a nestátních neziskových organizací, stejně jako pedagogických i nepedagogických pracovníků škol a školských zařízení. Podporovány budou také osvěta a poradenství pro veřejnost týkající se ochrany přírody a životního prostředí, vydávání neperiodických publikací, informačních a výukových materiálů a podobně.

O podporu mohou žádat spolky, obecně prospěšné společnosti, ústavy, církevní právnické osoby a právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení. Žadatel musí mít sídlo na území Zlínského kraje, kde musejí být rovněž realizovány podpořené projekty, a to nejpozději do 30. května 2015. „Žadatel může na jeden projekt získat minimálně 10 tisíc korun, maximálně pak 100 tisíc korun. Maximální míra podpory činí 75 procent způsobilých výdajů projektu,“ upřesnila Dvorníková.

Žádosti je možno podávat do 17. února do 12 hodin. Oznámení výsledků výběru nejvhodnějších žádostí se očekává v dubnu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x