SJÍZDNOST SILNIC: Na Kroměřížsku se mohou tvořit sněhové jazyky

ZLÍNSKÝ KRAJ - Silnice na Kroměřížsku i Vsetínsku jsou v sobotu ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle silničářů se na Kroměřížsku mohou tvořit i sněhové jazyky.

Zřejmě nejhorší je situace na Kroměřížsku. Komunikace jsou sice holé, vlhké a sjízdné bez omezení nebo se zvýšenou opatrností. V celém regionu ale sněží a fouká silný vítr, takže silničáři očekávají tvorbu sněhových jazyků. Sněžení navíc zhoršuje dohlednost.

Na Vsetínsku jsou vozovky I. třídy mokré po chemickém očetření a sjízdné bez omezení. Na cestách nižší třídy je ale ujetá vrstva sněhu krytá posypem a řidiči musejí být opatrnější. V kopci Sirákov hrozí námraza.

Na Zlínsku a Uherskohradišťsku jsou silnice holé, suché, vymrzlé a sjízdné bez omezení.

Na Valašsku je skoro jasno s teplotami od minus 14 do minus 10 stupňů Celsia. Na Zlínsku je také skoro jasno, teploty se pohybují mezi minus 12 až minus devíti stupni Celsia. Na Kroměřížsku je zataženo, sněží a teploměr ukazuje od minus 13 do minus 11 stupňů Celsia. Na Slovácku převládá polojasná obloha a rtuť teploměru klesla k minus 12 až minus devíti stupňům Celsia.

AKTUÁLNÍ SJÍZDNOST SILNIC sledujte prostřednictvím našich webkamer z Luhačovic, Vizovic, Holešova, Zlína a Otrokovic.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x