Na sociálně zdravotní aktivity dá kraj dva miliony korun

ZLÍNSKÝ KRAJ - Zlínský kraj bud letos už popáté rozdělovat dva miliony korun ze Sociálního fondu Zlínského kraje na podporu sociálně zdravotních aktivit. Serveru Zlin.cz to řekla mluvčí hejtmanství Gabriela Dvorníková.

Ročně kraj průměrně podpoří kolem 70 projektů a aktivit využívaných občany Zlínského kraje. Dotace mohou získat projekty z oblastí zaměřených na seniory, zdravotně postižené, rodiny s dětmi nebo dárce krve.

Dle nových pravidel si může žadatel již ve fázi zpracování žádosti vypočítat maximální výši podpory.  Ta může být krácena v případě, že celková výše dotací z doručených žádostí bude převyšovat zdroje Sociálního fondu Zlínského kraje na rok.  Změna pravidel se dotkne také hodnocení jednotlivých projektů a aktivit se snahou maximálně eliminovat subjektivní vliv hodnotitelů.

O dotace mohou žádat fyzické i právnické osoby, které působí v sociální nebo zdravotní oblasti. „Projekt musí být realizován v termínu od 13. ledna do 31. října. Zájemci o dotace mohou žádat nejpozději do 14. února letošního roku,“ upřesnila Dvorníková. Formulář žádosti je k dispozici na úřední desce a internetových stránkách Zlínského kraje a také na odboru sociálních věcí Krajského úřadu Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x