Otrokovice podpoří aktivní mládež téměř sedmi miliony korun

OTROKOVICE - Otrokovická radnice se rozhodla podpořit aktivní mládež, mezi sportovní kluby a zařízení i organizace věnující se mládeži rozdělí částku ve výši téměř 6,8 milionu korun, serveru Zlin.cz to uvedla mluvčí města Lenka Vaculová.

Na projekt Zdravý pohyb do škol, do kterého je zapojeno 500 dětí prvního stupně základních škol v rámci školních družin trénujících pod vedením trenérů s licencí, je počítáno s částkou 374 tisíc korun. Dalších 100 tisíc je určeno na jednorázové sportovní akce, 110 tisíc korun na ocenění nejlepších sportovců a uspořádání večera O sportovní slávě a 100 tisíc korun bude rozděleno mezi talentovanou mládež.

O grant se ale může přihlásit i jedinec nadaný v oblasti vědy, umění a kultury. Částku 200 tisíc korun tvoří dotace na akce mezinárodního významu v oblasti mládeže a sportu.

„Otrokovice se řadí na přední příčky mezi městy podporující sport nejen ve Zlínském kraji, ale ve srovnání s obdobně velkými městy také mezi významné donátory sportu v rámci celé republiky,“ zdůraznil otrokovický místostarosta Milan Plesar s tím, že veškeré peníze určené na podporu sportu vnímá jako vhodný nástroj prevence drog, alkoholu, kriminality, hazardu a šikany.

Přímá finanční podpora sportovním klubům a organizacím je ale jen částí z prostředků určených na sport. Pro tělovýchovu a zájmovou činnost se v rozpočtu počítá s více než 19 miliony korun. V této částce jsou například náklady na provoz koupaliště, Rekreační oblasti Štěrkoviště, sportovní haly, Sportovního areálu Baťov, ale i dětských hřišť a Domu dětí a mládeže Sluníčko.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x