Zlín si letos připomene osvobození města i úmrtí Karla Rachůnka

ZLÍN - Hned sedm pietních akcí chystá na letošní rok zlínská radnice. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí magistrátu Zdeněk Dvořák.

Představitelé města si hodlají připomenout nejen důležité státní svátky, ale také několik významných dní. „Bližší informace k jednotlivým vzpomínkovým akcím zveřejníme s dostatečným předstihem vždy před samotným dnem,“ doplnil Dvořák.

Nejbližší chystanou akcí je 69 let od osvobození Zlína, Den osvobození se uksuteční 2. května. Ještě ten samý měsíc, 28. května, si vedení města připomene 130. narození Dr. E. Beneše. Do kalendáře vzpomínkových akcí se dostal i sedmý den desátého měsíce. Vedení města, ale i hokejoví fanoušci, uctí úmrtí hokejisty Karla Rachůnka, a to položením květin na jeho hrob. Dne 17. září pak Zlín zavzpomíná na T. Baťu mladšího, uběhne totiž 100 let od jeho narození. V pořadí 96. výročí Dne vzniku samostatného Československého státu si město připomene 28. října a 17. listopadu bude následovat 25. výročí Dne boje za svobodu a demokracii. Na konci roku, 18. prosince, pak Zlín zavzpomíná na Václava Havla. Od jeho úmrtí uplynou tři roky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x