Zlínská zoo se rozrostla o malého lenochoda

ZLÍN - Zoo Zlín se rozrostla o mládě lenochoda dvouprstého, matka se svým mládětem obývá expozici v hale Yucatan. Serveru Zlin.cz to za zoo oznámil Pavel Shromáždil.

Mládě lenochoda dvouprstého přišlo na svět jako poslední mládě loňského roku a podle Shromáždila několik návštěvníků porod lenochodí matky spatřilo na vlastní oči. Samice se totiž nijak neskrývala a rodila ve své expozici nedaleko vyder obrovských.

Byl to její první úspěšný porod. Tato samička lenochoda sice už předloni porodila dobře vyvinuté mládě, ale jak následná pitva prokázala, tehdy se jí mládě narodilo mrtvé. „V tomto případě vše proběhlo tak jak má a lenochodí máma získává své první rodičovské zkušenosti. Máme z přírůstku upřímnou radost, protože odchovy lenochodů jsou hodnotným chovatelským počinem,“ konstatoval Shromáždil.

Zahlédnout malého lenochoda není úplně jednoduché, protože si ho máme pečlivě schovává na břiše. Matka mládě ukrývá tak dobře, že ani chovatelé zatím nevědí, zda přivedla na svět kluka nebo holčičku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x