Na univerzitě budou k vidění nejcennější fotografie

ZLÍN - V Univerzitním centru Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se v pondělí uskuteční slavnostní vernisáž výstavy Vaše nejcennější foto. Serveru Zlin.cz to uvedla Markéta Kovalová z tiskového oddělení školy.

Výstavu pořádají studenti fakulty humanitních studií společně se skupinou Euroclinicum Group a k vidění budou mamografické snímky. Vernisáž začne ve 14 hodin.

Zahájení výstavy se zúčastní nejen zástupci skupiny Euroclinicum Group, Zlínského kraje či středních zdravotnických škol a fakulty humanitních studií, ale také přední zlínští odborníci na danou problematiku. Speciálním hostem bude 1. místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková.  „Výstava má za cíl upozornit studenty a zaměstnance univerzity ve Zlíně i širokou veřejnost na nebezpečí karcinomu prsu a ukázat, že preventivní vyšetření prsů je zcela zásadní pro záchranu života u všech věkových skupin dívek a žen,“ uvedla proděkanka pro vnější vztahy na Fakultě humanitních studií Univerzity Tomáše Bati Lenka Drábková.

Výstava mamografických snímků bude volně přístupná pro všechny zájemce do pátku 7. února, a to ve všední dny od osmi do 18 hodin. Kromě mamografických snímků bude součástí výstavy i prezentace k možnostem prevence nádorového onemocnění prsu u žen – samovyšetření prsu, které je součástí studentského projektu Myslíš, že se tě to netýká?.

Národní program screeningu karcinomu prsu trvá v České republice od roku 2002. Za tuto dobu bylo provedeno celkem 3,6 milionu screeningových mamografií, z toho u 17 tisíc žen byl proveden záchyt zhoubného nádoru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x