Snowboardistka Pančochová odletěla do Soči se speciální panenkou

UHERSKÝ BROD, LUHAČOVICE - Olympionička Šárka Pančochová odletěla ve čtvrtek ráno na olympiádu do Soči a s sebou si odvezla panenku Korunku pojmenovanou Šárka. Serveru Zlin.cz to sdělila ředitelka občanského sdružení Korunky Luhačovice Veronika Záhorská.

Panenku naší olympijské naději věnovala Korunka jako speciálního talismana. „Doufáme, že panenka přinese snowboardistce a naší patronce ve dvou disciplínách štěstí. Panenka má ještě jeden velký úkol. Má dávat pozor na Šárku, aby se nám v pořádku a ve zdraví vrátila domů,“ řekla Záhorská.

Rodačka z Uherského Brodu bude v Soči soutěžit v nové disciplíně slopestyle i v U-rampě. Šárka Pančochová závodí ve světovém poháru od roku 2007. Patronkou občanského sdružení Korunka Luhačovice je od roku 2010, kdy odjela na olympiádu do kanadského Vancouveru. Po návratu z olympijských her věnovala česká snowboardistka limitovanou edici olympijského oblečení do charitativní aukce, jejíž výtěžek byl věnován právě Korunce Luhačovice.

„Líbila se mi myšlenka Korunky podporovat konkrétní děti tady u nás a chtěla jsem využít toho, že mě sleduje poměrně hodně lidí, aby se jim podařilo tuhle myšlenku více zpropagovat,“ prozradila Šárka Pančochová, proč se rozhodla pro podporu právě tohoto občanského sdružení.

Šárka se zapojuje do nejrůznějších akcí občanského sdružení. Například v roce 2012 se stala také patronkou tradiční akce na podporu dárcovství krve.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x