V Otrokovicích přibyly stovky stromů

OTROKOVICE - Téměř čtyři stovky listnatých a dvě desítky jehličnatých stromů vysázely v posledním čtvrtletí uplynulého roku Technické služby Otrokovice. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Lenka Vaculová.

Ve městě přibylo také 1 040 kusů keřů. Město Otrokovice tímto krokem udržuje stav zdravé zeleně ve městě.

„Množství zeleně pomáhá zvyšovat kvalitu životního prostředí a také výrazně přispívá k příjemnému vzhledu města. Je ale třeba dbát také o její zdravotní stav. V pravidelných intervalech proto provádíme kontroly zejména vzrostlých stromů, které by mohly představovat potenciální nebezpečí v případě pádu,“ uvedl otrokovický radní Ivo Kramář s tím, že za každý pokácený strom jsou vysazeny dva nové.

„Právě podzimní výsadba byla z velké části řešena náhradními výsadbami. Nejvíce stromů přibylo v lokalitách Padělky, Napajedelská, Hložkova a na sídlišti Trávníky. Celkem 70 ovocných stromů jsme nechali ve spolupráci se všemi otrokovickými základními školami vysadit podél polní cesty směřující od silničního obchvatu města směrem k elektrorozvodně Jaříč,“ poznamenal Ivo Kramář.

Křoviny se zase objevily například pod zrekonstruovaným schodištěm v Kvítkovicích nad hřištěm a na řadě dalších míst ve městě.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x