VIDEO: Hokejisté PSG Zlín testují pokročilé mobilní technologie

Spolupráce hokejového klubu PSG Zlín a významné technologické společnosti vyústila v historický moment. V pátečním extraligovém zápase Zlína proti Pardubicím byly nasazeny pokročilé technologie umožňující detailní měření a následnou analýzu některých specifických hokejových činností. 

Poprvé v historii českého hokeje tak mají trenéři mužstva po zápase k dispozici data o rychlosti střel nebo síle nárazu hokejistů do mantinelu či sebe navzájem. Testování těchto technologií proběhlo i v zápase proti Brnu a v domácím úterním utkání proti Slavii.
 
Zástupci technologické společnosti představili několik hokejových aplikací, které slouží k zefektivnění práce A týmu i v jednotlivých mládežnických kategoriích. V rámci testovací fáze jsou trenérům k dispozici nejen zmíněné aplikace, ale také speciální senzory, které zaznamenávají jednotlivé parametry výkonnosti hráčů. Část technologií se již používá v zámořských hokejových klubech. Tým PSG Zlín má exkluzivní možnost jako první v Evropě vyzkoušet zmíněné moderní technologie od společnosti Apple. Jak testování a technologie vypadá v praxi se můžete podívat na vlastní oči ve videu.

Video

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x