Otrokovické školy přivítají přes dvě stovky předškoláků

OTROKOVICE - Otrokovické základní školy pořádají v pátek zápisy do prvních tříd. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Vaculová.

Budoucí prvňáčky přivítají na Základní škole Trávníky, Mánesova i T. G. Masaryka. Dveře škol pro ně budou otevřeny shodně od 13 do 18 hodin.

K zápisu do první třídy zvou základní školy rodiče s dětmi narozenými v období od 1. 9. 2007 do 31. 8. 2008 a rodiče s dětmi, které měly v loňském roce odloženou školní docházku. „Z Mateřské školy Otrokovice by se mělo k zápisu dostavit 203 dětí, z toho je 33 dětí sedmiletých, které měly loni odklad,“ upřesnila Vaculová. Loni k zápisům dorazilo 226 dětí, z toho 213 přišlo k zápisům z Mateřské školy Otrokovice. Momentálně evidují otrokovické školy 193 prvňáčků.

Podle odborníků se zralé děti většinou na školu těší a s novou rolí žáka se bez obtíží vyrovnávají. Půlrok do zahájení nového školního roku by rodiče měli své ratolesti na nástup do školy co nejlépe připravit. Mezi základní návyky by měla patřit i například samostatnost dětí při jídle.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x