Ze zamčených aut ukradli tašky

 ZLÍNSKÝ KRAJ – Nenechávejte v autech cennosti, opakují policisté lidem. V posledních dnech dvakrát zloděj neváhal rozbít okýnko, aby se k nim dostal, informovali server Zlin.cz policejní mluvčí Milena Šabatová a Petr Jaroš.

Jen pár minut stačilo zloději na to, aby se dostal do Škody Octavie a ukradl kabelku. Tu na sedadle spolujezdce nechala v úterý odpoledne mladá maminka, která zaparkovala před mateřskou školou v Babicích a odešla.

Zloděj využil příležitosti, rozbil okno a kabelku vytáhl. Žena tak během chvilky přišla o kabelku, ve které měla peněženku, peníze, všechny doklady a platební kartu. Škoda, kterou zloděj způsobil, se vyšplhala na pět tisíc dvě stě korun,“ uvedla Šabatová.

Neznámému pachateli hrozí za krádež a neoprávněné opatření platebního prostředku až dvouleté vězení.

Mnohonásobně větší škodu ale utrpěl neopatrný muž ze Zlínska. Ten si v úterý večer nechal v autě před tenisovými kurty ve Zlíně na Vršavě tašku s několika platebními kartami, klíči a mnohatisícovou hotovostí.

Zloděj rozbil okýnko u zadních dveří a koženou tašku pod sedadlem si odnesl,“ popsal Jaroš. Stejně jako v prvním případě hrozí pachateli vězení. Vzhledem k tomu, že škoda je přibližně stotisícová, může jít zloděj od kurtů za mříže i na pět let.

Auto není trezor, připomínají lidem stále policisté. „Pokud od auta odcházíte třeba jen na pár minut, nenechávejte uvnitř žádné věci. Vždy si je berte s sebou. I bezcenná věc může přilákat zloděje,“ vzkazují oba policejní mluvčí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x