Robert Sedlařík dostal pět let vězení za nelegální obchod s alkoholem

ZLÍNSKÝ KRAJ, OLOMOUC – Pětiletý nepodmíněný trest a propadnutí majetku. Takový je verdikt olomouckého vrchního soudu nad jednatelem Robertem Sedlaříkem, jednatelem firmy Verdana.

Vrchní soud tak víceméně potvrdil rozsudek krajského soudu ve Zlíně. Trest, jehož součástí je i šestiletý zákaz činnosti, si Sedlařík vysloužil za nelegální obchody s lihem. Společnost Verdana z Bystřice pod Hostýnem je výhradním distributorem chvalčovské Likérky Drak pro Českou republiku.

Roky trvající trestnou činností měl Sedlařík připravit stát na spotřební dani o 12 milionů korun. Na splacení škod půjdou i peníze utržené z prodeje jeho nemovitostí.

Podle rozsudku se v jeho zlínském skladu našlo 42 tisíc litrů lihu, který nebyl účetně evidován a Sedlařík z něj neodvedl daň.

Robert Sedlařík vinu odmítá a chce, aby byl případ vrácen ke krajskému soudu. Podle svých slov nakupoval alkohol už se spotřební daní, kterou platil výrobce, tedy Likérka Drak.

Sedlařík byl už dřív obviněn i v souvislosti s metanolovou aférou a je jedním z lidí, kteří figurují v takzvané hlavní větvi této kauzy.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x