V Hradišti vyhlásili nejlepší sportovce roku

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V Uherském Hradišti slavnostně vyhlásili výsledky ankety Nejlepší sportovec města Uherské Hradiště. Serveru Zlin.cz to oznámil mluvčí města Jan Pášma.

Všechny nejvyšší příčky prestižního ocenění obsadili atleti. Nejlepšími sportovci města za rok 2013 se stali sprinteři Zdeněk Stromšík a Kateřina Vávrová. Za nejlepší sportovní kolektiv roku byla zvolena atletická štafeta starších žákyň 4 x 60 metrů a cenu pro trenéra roku si odnesl Jaroslav Vlček. Slavnostní akt se konal v uherskohradišťské Redutě.

Každoroční anketa Nejlepší sportovec města Uherské Hradiště se letos konala již pošestnácté v řadě. Ceny oceněným sportovcům předali například bývalí čeští fotbaloví reprezentanti Ladislav Vízek nebo Vladimír Šmicer. Nechyběli ani atletická legenda a vedoucí trenér reprezentace Tomáš Dvořák nebo hokejisté PSG Zlín Petr Zámorský a Dalibor Řezníček. Už tradičním hostem večera byl bývalý olympionik Oldřich Svojanovský.

„Výsledky, kterých naši sportovci dosáhli v loňském roce na domácích, evropských či dokonce světových soutěžích, jsou důkazem, že Uherské Hradiště se právem řadí mezi města s rozsáhlou a hodnotnou sportovní současností i historií,“ řekl starosta města Uherské Hradiště Květoslav Tichavský.

Zvláštní ceny připadly veteránům uherskohradišťského sportu Stanislavu Bělovskému (75 let, je dlouholetým členem TJ Sokol, cvičitel mužů, dnes seniorů) a Karlu Žallmannovi (80 let, je významnou osobností československého sjezdového lyžování). Dana Zátopková, které bylo uděleno mimořádné ocenění za dlouhodobý přínos a propagaci sportu ve městě Uherské Hradiště se slavnostního večera nezúčastnila a ocenění jí bude předáno při nejbližší vhodné příležitosti.

Vítěze ankety Sportovec roku 2013 města Uherské Hradiště ocenili pořadatelé novými cenami. Plastiku sportovce navrhl a vyrobil Ondřej Oliva (syn Otmara Olivy). Materiálem je hliník, povrchově upravený niklem. „Společný moment všech sportů je ta chvíle, kdy sportovec vyhraje. V celé plastice jsem se snažil zaznamenat tu vlnu emocí,“ popsal vznik ceny Sportovec roku Ondřej Oliva.

Loni se nejlepšími sportovci města za rok 2012 stali veslař Michal Plocek a bikrosař Dušan Hůlka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x