Výstavu o indiánech doplní doprovodný program

ZLÍN - Výstavu věnovanou indiánům Všichni jsme příbuzní doplní ve Zlíně také doprovodný program. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí 14|15 Baťova institutu Michaela Mitáčková.

Výstava představuje život a kulturu indiánů Severní Ameriky a Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně připravilo k této expozici řadu akcí, které děti i dospělé provede touto kulturou.

„Velmi bohatý program připravujeme s lektory muzea na jarní prázdniny. Děti se mohou těšit například na dílnu, v níž si vyrobí tradiční indiánskou hračku nebo si výstavu a další aktivity užijí se svými prarodiči,“ prozradila kurátorka a autorka výstavy Petra Hanáková.

Výstava Všichni jsme příbuzní představuje Čechy, Moraváky a Slováky, kteří se nechali inspirovat kulturami severoamerických indiánů. Její součástí jsou ukázky oděvů, šperků, členek i vybavení napodobující život indiánů před více než sto lety. Artefakty, mezi nimiž nechybí ani tradiční domorodé obydlí týpí, doplňují fotografie z táboření v přírodě, pohled na taneční slavnosti powwow, příběhy, myšlenky a vnímání světa původních obyvatel USA a Kanady.

Výstava potrvá do 20. dubna. Každé první úterý v měsíci se konají komentované prohlídky s kurátorkou výstavy Petrou Hanákovou. K výstavě je připraven i bohatý edukační program pro školy. V pátek 21. února bude na programu Round Dance Night, tedy večer s indiánskou hudbou. Ke kruhovému tanci zahraje hudební skupina z Moravy, která se zabývá tradiční hudbou severoamerických indiánů. Začátek je v 18.30 hodin a vstupné je 30 korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x