Ve Valašském Meziříčí přibyly červené kontejnery

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Celkem 11 speciálních kontejnerů na drobná elektrozařízení mohou nově využívat obyvatelé Valašského Meziříčí. Do červených kontejnerů lze například odhazovat nepotřebné počítačové klávesnice či myši, mobilní telefony nebo rádia, server Zlin.cz o tom informovala mluvčí města Renata Votrubová.

Nádoby jsou vybaveny také vhozem na vybité baterie. Umístění kontejnerů je výsledkem spolupráce valašskomeziříčské radnice a společností Asekol.

Pro občany Valašského Meziříčí jsou červené kontejnery užitečným rozšířením ke stávající sběrné síti. Speciální kontejnery mají především usnadnit občanům možnost zbavit se vysloužilých drobných elektrospotřebičů, které často končí ve směsném odpadu, kam ale rozhodně nepatří.

„Jsme rádi, že můžeme lidem nabídnout možnost třídění další komodity. Kontejnery jsou rozmístěny do exponovaných lokalit, a to v ulicích Havlíčkova, Luční, Mírová, Zašovská, Seifertova, Hranická a 1. máje. Další speciální nádoby jsou umístěny v Bynině, Hrachovci, na Juřince a v Podlesí,“ řekl referent odboru komunálních služeb Michal Lysák.

Nádoby se vyvážejí jednou za měsíc.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x