Závodníci se už mohou hlásit na letošní Valachiarun

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Běžecké závody pro celou rodinu s názvem DEZA Valachiarun 2014 startují posledního května. Už teď se ale zájemci mohou online registrovat, řekl serveru Zlin.cz Jaroslav Obermajer, mluvčí společnosti Deza.

Letošní závod navazuje na předchozí úspěšný první ročník. „Chceme, aby byl tento ročník ještě zajímavější. Na své si přijdou všichni návštěvníci,“ slíbil Obermajer.

Trasa hlavního závodu, Desítky okolo komína, zůstane podle pořadatele Libora Procházky stejná jako vloni. „Vítězové si mezi sebou opět rozdělí Prize Money v hodnotě 27 000 korun,“ uvedl Procházka.

Účastníci, kteří se přihlásí a zaplatí startovné do 23. května, obdrží navíc originální běžecké tričko Klimatex. Všichni závodníci v cíli pak získají pamětní medaili.

„Lidé, kteří poběží Desítku okolo komína i Rodinný běh, mají jedinečnou možnost podívat se na místa, kam se běžně nedostanou, protože jsou pro veřejnost uzavřená,“ vysvětlil Obermajer s tím, že část trati povede opět areálem chemičky.

Nejmladší závodníci poběží 300, 600 a 1200 metrů. „Novinkou je zařazení nesoutěžního BABY běhu na 300 metrů v doprovodu rodičů. MINI běhy jsou pro všechny děti zdarma, nicméně počet startovních čísel bude omezený na tři stovky kusů,“ upozornil pořadatel.

Součástí sportovního odpoledne bude i nesoutěžní Rodinný běh v délce dvou kilometrů.

U startu i u cíle budou prezentační stánky sportovních partnerů, běžecká laboratoř, dětské atrakce, malování na obličej, soutěže a samozřejmě zázemí pro běžce. Plánována je exkurze do provozů chemičky, prezentace hasičského záchranného sboru, včetně jízdy železniční vlečkou,“ pozval veřejnost Obermajer.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x