Otrokovickým seniorům a handicapovaným poslouží nové sociální auto

OTROKOVICE - Klientům otrokovické pečovatelské služby a dalším potřebným slouží nové sociální auto, rozveze je k lékaři, na nákupy nebo třeba na hřbitov. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí otrokovické radnice Lenka Vaculová.

Služba je určená seniorům nad 65 let a lidem nad 18 let nějakým způsobem handicapovaným. „Zohledňuje se to, zda tuto službu potřebuje, proto provádíme sociální šetření v domácnosti. Jde o to, aby službu někdo nevyužíval jako levné taxi,“ poznamenala sociální pracovnice Monika Matušová.
 
Zájemce, u kterého se vyhodnotí potřebnost, uzavře s pečovatelskou službou smlouvu. Pak už si jen určuje termíny, kdy potřebuje odvoz. Ceny služby jsou nastaveny tak, aby si je mohli potřební dovolit: na jakékoliv místo po Otrokovicích je to 15 korun, mimo Otrokovice se počítá taxa tři koruny za kilometr. „V případě doprovodu pečovatelky se počítá její přítomnost ohodnocením jedna koruna za minutu – v případě jízdy po Otrokovicích to bývá asi 10 korun. Klient platí pouze cestu, po kterou se veze, stejně tak se platí čas pečovatelky, jen když je přímo s klientem,“ doplnila sociální pracovnice.
 
Služba je k dispozici ve všední dny od 7 do 16 hodin. Kontakt na sociální pracovnici Moniku Matušovou je 576 771 680, e-mail: matusova@senior.otrokovice.cz.
×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x