Unikátní světový rekord otrokovických veslařů: za čtyři dny "ujeli" 1372 kilometrů

Jedinečný nápad a stejně skvělá realizace. Sedmička mladých otrokovických veslařů vytvořila unikátní světový rekord. Ujela 1372 kilometrů. Přitom se vše událo vlastně v jedné místnosti. Tihle kluci jako buci totiž zdolali své australské předchůdce ve veslování na trenažéru!

Otcem troufalé myšlenky pro sebe a svých šest kamarádů byl mladý otrokovický veslař Jakub Atarsia. „Mám rád extrémní závody všeho druhu, s myšlenkou jsem si pohrával už delší dobu, napřed jsme chtěli zkusit nevšední výkon jenom s bráchou Adamem, pak se ale přidali další kamarádi z veslařského klubu a tak jsme do toho šli.“
Celá poněkud extrémní úžasná veslařská akce se odehrála od čtvrtka minulého týdne do pondělí, non stop, nepřetržitě hučel trenažér pod palbou veslařů 48 hodin. Výsledek?

Najeli jsme nakonec přesně 1372 kilometrů, své předchůdce, držitele rekordu z Austrálie jsme překonali o celých 24 hodin, co je ale stejně podstatné, na každých 500 metrů jsme byli v průměru rychlejší o 30 sekund,“ přibližuje Jakub podrobnosti.

Jména dalších pokořitelů světového výkonu? Adam Atarsia, Martin Svízela, Jan Ševčík, Martin Omelka, Jan Vodinský, Tom Svoboda.

Celkem se přesedalo 140 krát, trenažér se nesměl zastavit. „Bylo to hodně náročné, postupně se objevovaly bolesti zad, kolen, puchýře, nejvíce bolely skříplé nervy. Vůbec jsme ale nepočítali, že s postupem času úplně otupí myšlení, nebyli jsme třeba schopni triviálně sčítat a odečítat,“ kroutí Atarsia hlavou ještě pár hodin po skončení akce.

Chválí i vynikající zázemí, další členové oddílu mají na rekordu svůj nesmazatelný podíl, značný pak trenérka i maminka v jedné osobě Zuzana Atarsia.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x