A teď půjde do tuhého. Zápas s Hradcem je klíčem k postupu do elitní šestky

Loni touto dobou si došli dobrým finišem pro Prezidentský pohár, obhajoba se v tomto směru nekoná, základní část extraligy vyhraje pražská Sparta, jako že v Praze teče Vltava a ve Zlíně Dřevnice. Ale zlínským hokejistům jde i tak o hodně. Rádi by do elitní šestky, tím vlastně vyloučí celosezonní propadák a mohou myslet na nejvyšší posty, předkolo play off je přeci jen značné riziko.

A tak se páteční duel s dalším adeptem na přední příčky, Mountfieldem, jeví jako veledůležitý zápas. Hraje se od půl šesté a na Zimním stadionu Luďka Čajky se čeka větší návštěva než hubené tři tísícovky proti málo atraktivnímu poslednímu Chomutovu.

Je zajímavé, že každý ze tří dosavadních vzájemných střetů skončil výsledkem 2:1, dvakrát se ovšem radovali Hradečtí, výhra o dva góly by Zlínským zajistila v případě rovnosti bodů lepší postavení. Mimochodem zcela „fifty-fifty“ to mají Vlachboys s Vítkovicemi, rovnovážný stav s ledovými „Votroky“ by nastolila výhra Beranů o gól.

Dosti prognóz, určitě to bude řežba jako hrom, Východočeši poněkud vyklidili pozice. Dlouho byli úžasně druzí.

Měli ale řadu zraněných, tam je příčina,“ vysvětluje trenér PSG Vlach.

Zlínští jsou zřejmě až na obránce Kotvana připraveni úplně všichni, trenér slibuje, že do konce základní části pošle do branky i zkušeného Horčičku.

Los lehký není, Mountfield, pak do Plzně, doma Sparta a nakonec do klece libereckých Bílých tygrů, kteří mohou hrát o všechno.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x