Podnikateli roku v kraji jsou Kudelovi z Chropyňské strojírny

ZLÍN – Titul EY Podnikatel roku 2013 Zlínského kraje si vysloužili František a Robert Kudelovi, kteří vlastní Chropyňskou strojírnu. Server Zlin.cz o tom informovala mluvčí kraje Gabriela Sýkorová Dvorníková.

František Kudela firmu založil a jeho syn Robert ji teď vede. Strojírna je důležitým dodavatelem svařovacích, montážních a dopravních linek určených především pro automobilový průmysl ve střední a východní Evropě.

Firma zaměstnává 250 lidí v Chropyni, dalších 230 na Slovensku a 300 v Rumunsku. Strojírna vyrábí svařovací a montážní přípravky, jednoúčelové stroje, formy pro vstřikování plastů, kontrolní zařízení, elektrorozvaděče a elektroinstalace. Před dvěma lety založila pobočku v ruském Nižném Novgorodu a zvažuje také vstup na čínský trh.

Ocenění, které Kudelovi převzali, berou jako možnost přilákat nové zaměstnance. Ty si ale podle svých slov vybírají veli pečlivě. „Z těch, co přijmeme, u nás natrvalo zůstane jen třicet procent. Zbytek odejde v průběhu zkušební doby,“ přiblížil František Kudela.

Majitelé Chropyňské strojírny postoupili do celostátního finále podnikatelské soutěže, kterou organizuje společnost EY. Vítěz bude vyhlášen 4. března v Praze.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x