Stavba nového vjezdu do TOMY začne zřejmě v březnu

OTROKOVICE - Zřejmě už koncem března začne výstavba nového vjezdu do areálu otrokovické TOMY, serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Lenka Vaculová. Otrokovičtí zastupitelé totiž už schválili financování stavby, která má Otrokovicím ulevit od kamionové dopravy.

V současné době se koná výběrové řízení na dodavatele stavby. „Pokud půjde vše podle stanoveného harmonogramu a nevzniknou žádné komplikace, mohl by být předčasný provoz zahájen v prosinci letošního roku. Předání stavby pak máme v plánu v dubnu roku příštího,“ přiblížil starosta města Otrokovice Jaroslav Budek s tím, že v první polovině příštího roku by se uskutečnila také rekonstrukce ulice Nerudova, která je dnes z hlediska nákladních vozů nejvíce frekventovanou ulicí ve městě.

Nový vjezd do průmyslového areálu má strategický význam. Přístup do areálu přímo z hlavní silniční komunikace ještě před hranicemi města výrazně zmenší dopravní zatížení. Celý projekt pak přinese oživení průmyslového areálu v podobě atraktivních možností pro investory. „To s sebou nese také zvýšení konkurenceschopnosti a zaměstnanosti. Nemalý vliv bude mít tato investice také na životní prostředí a zkvalitnění podmínek pro život občanů,“ zdůraznil Budek.

Na stavbu nového vjezdu, na kterém se podílejí také soukromé subjekty, město získalo více než padesátimilionovou dotaci z Regionálního operačního programu Střední Morava. „Spoluprací veřejnoprávního a soukromého sektoru se nám podařilo vytvořit projekt, který je v mnoha ohledech jedinečný a i v silné konkurenci ostatních projektů byl kladně přijat,“ dodal starosta.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x